תפקידם של המדרסים הוא לתאם בין הנעל שאנחנו נועלים ביום יום לבין כף הרגל. הם אמורים להתאים במדויק למבנה של כף הרגל, וזה לאחר שנלקחה דגימה אישית של כף הרגל. מדרסים מתחלקים למספר סוגים והם עשויים ממגוון של חומרים, יש להם תפקידים שונים והם מהווים תועלת שונה לכל אדם. לכן חשוב לדעת אילו מדרסים נחוצים לכם ולא לבחור שרירותית.
יש מספר פרמטרים שצריך לקחת בחשבון בעת בחירה של מדרסים, כמו: משקל של הגוף שלנו, מבנה הרגל שלנו, הגמישות שלה, התעסוקה שלנו- האם אנחנו הרבה שעות על הרגליים? כמות העומס שאנחנו מעבירים לכף הרגל ועוד. זאת הסיבה שמדרסים אמורים להיעשות לכל אדם בהתאמה אישית.
מי זקוק למדרסים?
כמעט כל אחד, מילדים עד למבוגרים, וודאי שספורטאים, מעבירים עומס רב על הגוף ועל כפות הרגליים, גם חיילים, אנשים בריאים ששואפים לחיי בריאות טובה, אנשים שסובלים מקשת גדולה בכף הרגל או מאידך מפלטפוס – מצב שכף הרגל שטוחה לגמרי על הקרקע. ויש כאלה שזקוקים למדרסים בעקבות פציעה וכו'. אך רוב האנשים עדיין מגיעים רק כשמשהו כואב או בעקבות פציעה. מדרסים הם לחלוטין טיפול מונע ואם תשכילו לעשות זאת תוכלו להימנע מהרבה כאבים בעתיד.
למה אנחנו זקוקים לזה?
כפי שציינו, כל אחד הוא בעל מבנה של רגל שונה וייחודית לו, לעומת זאת הנעליים שמיוצרות מיועדות למגוון כפות הרגליים והן לעולם לא יועדו לכף הרגל שלנו. מדרסים מאפשרים לנו לנעול כל נעל עם מנח ומצע שמותאם לכף הרגל שלנו. מדרס מספק את השידוך הנכון בין הנעל לבין הרגל ומסייע להימנע ממצב של כאבים בכל מיני אזורים בגוף, הוא בולם זעזועים ומשפר יציבה והליכה.
עלויות של מדרסים
כשאדם זקוק למדרסים הוא צריך לחשוב דבר ראשון על השיפור באיכות החיים שזה יקנה לו. אין ספק כשמדברים על מדרסים מחירים זו הוצאה, אבל היא לא בשמיים והיא תחסוך ממנו הרבה כאבים והוצאות אחרות בעתיד. היום ניתן להשיג מדרסים גם דרך קופת החולים, לכל קופה יש את המחירים שלה וכדאי להתייעץ טרם הקנייה של המדרסים, יש קופות בהם ההחזר הוא מלא. קיימת נטייה לאנשים לחשוב שזאת הוצאה יקרה אך היום ניתן למצוא מדרסים במחירים משתלמים לגמרי. לדוגמא מדרס ביו-מכני עשוי לעלות בסביבות 1500 ₪ וזה על פי מידת הגבס ובדיקה ממוחשבת. דוגמא נוספת הם מדרסים ביו פונקציונליים עם 8 שכבות והם עולים בסביבות 2,500 ₪.
לסיכום ,עלויות של מדרסים משתנות בין סוגי מדרסים .