מה חייב לבדוק לפני שעושים מדרסים בהתאמה אישית?
לפניכם מספר טיפים שיעזרו לכם לבחור את היצרן מדרסים המושלם עבורכם, וכמובן ממי וממה להיזהר.
נכון להיום יש במדינת ישראל קרוב ל-400 מכונים אורטופדים, מספר עצום לאוכלוסיה מאוד קטנה. עסק שמייצר מדרסים הוא עסק כלכלי, כך שהאינטרס של האדם שעומד מולכם במכון האורטופדי, הוא קודם כל למכור לכם.
לפניכם מספר טיפים שיקלו עליכם לא ליפול:
הטיפ הראשון – מי האדם שעומד מולכם?
זה שיש לו חלוק וכמה סוגי מדרסים במדף לא עושה אותו מומחה. מה שחשוב לדרוש זה תעודה, האם יש לו הכשרה של אורטוטיסט מטעם אוניברסיטת תל אביב/משרד הבריאות מכון לואיס?אלו שני הגופים המכשירים בעלי מקצוע של ייצור מדרסים. ולא לשכוח לבדוק שאם השם של מי שעומד מולכם אכן מופיע בתעודה.
הטיפ השני – איפה המדרס מיוצר
נכון להיום כששואלים איפה המדרסים מיוצרים אז התשובה שמקבלים היא "במפעל שלנו". זו היא תשובה לא מספקת, מהסיבה שאין לכם שום אפשרות לדעת אם באמת יש לאותו עסק מפעל או שהוא קונה מדרסים מוכנים, מדביק ציפוי ומוכר לכם אשליה שזה מדרס מותאם אישית.
הטיפ השלישי – ניסיון
עולם המדרסים הוא רחב מאוד, זאת אומרת שיש מדרסים לספורטאים ולכל סוג של ספורט יש מדרס שונה, ובעולם המדרסים הרפואיים יש סוגים שונים של מדרסים בהתאמה אישית, לכל בעיה רפואית. איך נדע שמי שעומד מולי יודע לפתור לנו את הבעיה? אי אפשר לדעת אלא אם תדרוש המלצות מאנשים אמיתיים עם אותו מקרה, כי נסיון רב שנים הוא המרכיב להצלחה.
הטיפ הרביעי – אבחון הבעיה ולקיחת מידות
השלב החשוב בהתאמת המדרסים הוא לקיחת מידות עם הנצחת הבעיה, מה שנעשה בד"כ במרבית המקומות באמצעות קופסת ספוג, שאינה מדויקת.
הדרך הנכונה ללקיחת מידות, היא ללא נשיאת משקל, כשכף הרגל באוויר, הדבר מתבצע ע"י תחבושות גבס, השיטה הזו ארוכה יותר מורכבת יותר ודורשת מיומנות ומקצועיות, ולכן 99 אחוז מהמכונים לא עושים אותה. כאשר אתם בוחרים מכון אורטופדי, חשוב לוודא שהוא עובד בשיטה הזו.
הטיפים שהזכרנו למעלה יעזרו לכם בבחירת מכון אורטופדי מקצועי ומוסמך ולא להתפשר על מכון שנמצא ליד הבית, כי בבריאות לא משחקים במיוחד כשמדובר בכפות הרגליים שלנו.
מהי הדרך הנכונה ללקיחת מידות למדרסים
נתחיל מהדרך הקלה והלא מדויקת שמתבצעת בדרך כלל על ידי לקיחת מידות בקופסת ספוג שבה האדם מטביע את כף רגלו ולמעשה מועתקת צורת כף הרגל במנח הלא תקין שלה כך שבסוף מתקבלת תוצאה לא מדויקת שדורשת המון תיקונים לאחר שהמדרסים מוכנים.
כאשר לוקחים מידות בזמן עמידה או ישיבה, כף הרגל משתנה ולכן היא לא במנח התקין שלה. לדוגמא כף רגל של אדם עם פלטפוס ניתנת לאבחון מיד בזמן עמידה, וניתן לראות שכף הרגל שטוחה לכן בזמן לקיחת המידות בקופסת ספוג אינה דרך נכונה. זאת מפני שהספוג יעתיק את הבעיה ולא יפתור אותה, כך שהמדרסים שתקבלו לא פותרים לכם את הבעיה אלא רק מנציחים אותה.
הדרך המדויקת ללקיחת מידות למדרסים היא ללא נשיאת משקל. כך כשכף הרגל באויר, במנח הניטרלי שלה, שזה המנח הנכון שבו כף רגל צריכה להיות. לכן, כאשר לוקחים מידות באמצעות תחבושות גבס אתם תקבלו מדרס מותאם ב-100% לכף הרגל שלכם.
בסרטון הבא תוכלו לראות את ההבדלים:
מצד ימין נוכל לראות את המדרסים שמידותיהם נלקחו באמצעות קופסת ספוג ולעומת זאת מצד שמאל נוכל לראות את המדרסים שהתקבלו ממידת גבס.
לסיכום, חשוב מאוד לבחור חברה מקצועית בה תוכלו לרכוש מדרסים בהתאם לבעיה שאתם צריכים לטפל בה. אורלי אורתופדיה מייצרת מדרסים בהתאמה אישית באופן מדויק לכף הרגל שלכם לפי מידת גבס אישית.